KISOSZ-GARANTIQA BEMUTATKOZÁS SZERVEZET TAGSZERVEZETEK OKTATÁS GAZDASÁGI ADATOK PÁLYÁZATOK HÍREK LINKEK
GINOP-5.3.5-18-2018-00009 /

Sajtóközlemény 2020.08.18


 

 

Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

A Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának keretében elindult a vállalkozói tanácsadás

2020/08/18

 

 

 

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával”. című uniós program lebonyolítását. A program megvalósítása során augusztus hónapban a Balaton északi partján két városban megindult a vállalkozói tanácsadás a program célja szerint.

 

A Balatonparti vállalkozók munkaerőpiaci programjának keretében a konzorciumi partnerek folyamatos tájékoztatást adtak eddig is a program helyzetéről, különös tekintettel arra, hogy a járványhelyzet korlátozásai miatt a személyes részvétellel biztosított programelemek megvalósítása nehézkessé válhat. Ennek ellenére sikeresen folyik a vállalkozói kérdőíves felmérés, kialakításra került a program önálló honlapja, és augusztus hónapban, az eredeti terveknek megfelelően, elindult a személyes vállalkozói tanácsadás. A konzorciumi partnerek a vállalkozói tanácsadást úgy vállalták, hogy a Balaton északi partján két helyszínen, a helyi érdekképviseleti szakértők bevonásával biztosítják az ügyfélfogadást a területi vállalkozások számára. A konzorciumi partnerek által biztosított vállalkozói tanácsadás a vállalkozók részére ingyenes, és tekintettel arra, hogy a vállalkozás humánerőforrás terveinek és döntéseinek egyeztetésére, sok esetben a vállalkozások esetében üzleti titoknak minősülő adatokra, valamint a foglalkoztatottak személyes adatainak elemzésére is sor kerül, a tanácsadás anonim, azaz semmilyen nyilvános formában a tanácsadást igénybe vevő vállalkozások adatai nem jelennek meg. Ez megteremti azt a személyes bizalmi légkört, amely alkalmazásával az érdekképviseletekhez forduló vállalkozások aggály nélkül egyeztethetnek és kérhetnek segítséget foglalkoztatási és humánerőforrás problémáikkal kapcsolatban.

 

A konzorciumi partnerek által megindított tanácsadási tevékenység helyszíne, az ügyfélfogadási időpontok és a tanácsadók a következők:

  • Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) – Sasvári Tímea

8300 Tapolca, Semmelweis u. 4. hétköznaponként 08:00-12:00

  • Kereskedők, Vállalkozók Veszprém megyei Képviselete – Fehér Orsolya

8200 Veszprém, Szeglethy u. 7. hétköznaponként 08:00-12:00

Mindkét helyszínen a tanácsadók a konzorciumi partnerek szakértőiként hosszú évek óta segítik a KISOSZ tagságot alkotó és nem tag vállalkozásokat is, tapasztalattal rendelkeznek az uniós forrású pályázati programok lebonyolításában és a szolgáltatások megvalósításában, valamint megfelelő szakértelemmel tudnak foglalkoztatási, munkaerőpiaci segítséget nyújtani.

 

A programmal kapcsolatban további információ kérhető a programhoz kapcsolódó média kampány lebonyolítójától: Számadó Éva 06-30/9777143, evaszamado@yahoo.com